Na parkoviskách horeli dodávky

03.12.2008 Poprad

Poprad 3. decembra (TASR) - Škodu dva milióny korún (66.387,84 eur) spôsobil nočný požiar dvoch vozidiel typu Volkswagen Transporter zaparkovaných na Komenského ulici v Poprade. Pri požiari, ktorý bol pravdepodobne založený úmyselne, bolo poškodené aj vedľa stojace osobné auto. Zhorené vozidlá patria jednej z popradských firiem zameranej na ich prenájom.
V krátkom čase ide o druhý podobný prípad. V utorok 2. decembra po tretej hodine v noci podpálil doposiaľ neznámy páchateľ vo Svite dodávku Citroen Jumper a osobné auto Citroen C4. Vozidlá boli zaparkované neďaleko križovatky ulíc Záhradná a Kpt. Nálepku. Pri zisťovaní príčin vzniku požiaru odborník predbežne konštatoval úmyselné založenie.
\"Oheň úplne zničil dodávku a na osobnom aute poškodil prednú časť. Autá prevádzkuje jedna z miestnych autopožičovní. Celkovú škodu predbežne vyčíslili na 1.560.000 Sk (51.782,51 eur), \" informoval zástupca krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Daniel Džobaník. Dodal, že popradský policajný vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre zločin poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región